27 maaliskuuta 2013

Purjo-lohi Quiche




200g savustettua lohta

200g tuoretta lohta
2 purjoa

2,5dl ruokakermaa
1 arkki lehtitaikinaa
3 munaa
2 munankeltuaista
juustoraaste

2,5 dl maitoa
Pippuria ja suolaa
Muskottipähkinää
Chilijauhetta
Oliiviöljyä
Voita

1 lime

Sulata lehtitaikina.
Kuumenna uuni 180 ° C. Muotoile lehtitaikina ja laita piirakkavuokaan. Laita taikina niin, että se menee hieman yli reunan. Leikkaa reunan ylimenevä taikina sivuilta pois ja käytä halutessasi lopuksi koristeluun. Paista 10 minuuttia uunissa.

Ota purjon ulkolehdet pois ja heitä ne pois, Huuhtele ja leikkaa purjo pieniksi viipaleiksi.
Paista purjo oliiviöljyssä ja voissa 50/50. Anna jäähtyä.

Sekoita maito, kerma, munat ja keltuaisia kulhoon, mausta suolalla,  pippurilla, muskottipähkinällä ja chilijauheella.

Leikkaa lohi suikaleiksi ja laita ne piirakkavuokaan. Purista limemehua lohen päällä. Levitä purjoa lohen päälle.

Kaada maito-kerma-muna sekoitus vuokaan ja ripottele juustoraaste päälle. Paista 180 ° C n. 35 - 45 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole rohkea ja jätä palautetta !!!