26 helmikuuta 2013

Seiti ja perunamuusi mansikka-pestokastikeella


Pääruoka 4:lle:

8 isoa perunaa
3 dl maitoa

250 g mansikoita
1 prk basilikapesto (n. 200g)

1 salottisipuli
1 kynsi valkosipulia
1 tl rakuunaa
3 rkl öljyä
50 g sokeria

2 rkl sinappia
1/2 tl vadelmaetikkaa

1/2 tl suolaa
750 g  seitiä
Sitruunamehua
Vehnäjauhoa
Musta- ja valkopippuria
Muskottipähkinää


Kuori ja pese perunat. Kiehuta perunoita n. 20 min. Kaada vesi pois ja lisää maito, muskottipähkinä, pipurit ja suola. Muussaa perunat.

Puhdista mansikat ja taputtele kuivaksi. Leikkaa mansikat suuriksi palasiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista sipuli ja puristettu valkosipuli. Lisää basillikapesto, sokeri, etikka, sinappi, noin 1/2 tl suolaa ja pippuria. Kiehauta ja anna kiehua 10-15 minuuttia. Sekoita koko ajan. Lisää mansikat ja kiehuta vielä 5 min. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Jos kastike on liian ohutta, voit suurustaa esim. perunajauholla.

Sulata kala ja kuivaa paperilla. Leikkaa tarvittaessa 8 osaan. Ripottele kalan päälle sitruunamehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyöritä kalanpalat jauholla ja ravista pois ylimääräinen jauho. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Paista kalanpalat kummaltakin puolelta n. 3-4 minuuttia.
Tarjoile kastikkeen ja muusin kanssa. Koristele mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole rohkea ja jätä palautetta !!!