28 helmikuuta 2013

Punajuurikeitto kookosmaidolla ja katkaravuilla


Kuudelle henkilölle:

1 kg punajuuria
1 omena
1 porkkana
2 peruna
2 salottisipulia
2 rkl öljyä
2,5 dl kookosmaitoa
7,5 dl vettä
1 kynsi valkosipulia
Inkivääri
Kumina
Katkarapuja
vihanneslientä
Musta- ja valkopippuria
Suolaa (Herbemare)
Tuoretta persiljaa



Kuori perunat, punajuuret ja porkkanat, leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Kuori salottisipulit ja valkosipulit ja hienonna.
Kuullota salottisipuli, kuutioitu peruna, punajuuret ja porkkanat oliiviöljyssä noin 5 minuuttia.
Lisää omena, valkosipuli ja inkivääri ja muhenna 5 minuuttia.

Lisää kumina, vettä ja kasvislientä. Jätä noin puoli tuntia kiehumaan kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Lisää kookosmaito ja soseuta keitto tehosekoittimessa.
Lisää katkaravut. Kuumenna hieman lisää.

Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja tarkista maku.
Koristele persiljalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole rohkea ja jätä palautetta !!!