26 helmikuuta 2013

Paahdettua ankanrintaa hunaja-timjamikastikkeella


4 hengelle:

800 g ankanrintaa
250 g karpaloita
100 g sokeria
600 g sikuria
200 g perunoita
1/2 juuriselleri
10 cl valkoviinia
200 g hunajaa
Tuoretta timjamia
5 cl vadelmaetikkaa
Vasikka- tai riistaliemi
80 g voita
Muskottipähkinäjauhe
Pippuri ja Suola

Keitä karpalot ja sokeri kypsäksi. Kuori perunat ja sellerijuuri ja keitä suolalla maustetussa vedessä.
Kaada kiehuva vesi pois, kuivaa kasvikset ja soseuta ruokamyllyssa. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

Ota n. 48 lehteä sikurista ja ryöppää sokerivedessä. Pistä syrjään. Leikkaa loppu sikuri pieneksi ja lisää siihen valkoviiniä ja sokeria. Keitä ja pistä syrjään. Ota uunilevy ja peitä leivinpaperilla, aseta 6 annostelurengasta siihen. Laita sikurilehdet kuuteen annostelurenkaaseen, varmista että pohja peittyy ja lehdet roikkuvat runsaasti reunan yli. Täytä rengas puoliksi juuriselleri-perunasoseella, sitten kerros valkoviinillä ja sokerilla maustettua sikurimuhennosta, sitten kerros karpalomarjoja ja lopuksi peitä kerroksella juurisellerisosetta. Käännä sikurilehdet sisäänpäin ja varmista että ovat kiinni.


Paista unnissa n. 10-15 min. Puhdista porkkanat ja sipulit ja leikkaa paloiksi. Keitä vihannekset voilla ja hunajalla, lisää vadelmaetikkaa ja timjamia. Lisää liemi ja hauduta vähän aikaa.

Leikkaa varovaisesti ankan rasvanpuolella ruutukuvio ja mausta suolalla ja pippurilla. Väritä ankanrintaa molemmin puolin kuumalla pannulla. Jatka miedolla lämmöllä paistamista ankanrinnan rasvan puolella.

Annostele sikurikakut lautaselle ja poista annostelurenkaat. Leikkaa ankanrinta sopiviksi viipaleiksi ja aseta ne sikurinkakun viereen lautaselle. Lisää kastike ja koristele tuoreella timjamilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole rohkea ja jätä palautetta !!!