25 helmikuuta 2013

Sikurikeitto


Sikurikeitto 6-8:lle:

1l vettä
Kanafondia
4 Sikuria
2 Salottisipulia
200g. pekonikuutioita
Musta ja Valkopippuria
1 Purjoa
2 dl ruokakermaa
Suolaa
Musta- ja Valkopippuria
Muskottipähkinäjauhetta
Voita


Ota päällimmäiset lehdet pois sikurista ja leikkaa 1cm pois juuresta. Leikkaa pieniksi.
Huuhtele purjo ja leikkaa pieneksi. Leikkaa sjalottisipulit hyvin pieneksi.
Sulata voi kattilassa ja kuullota salottisipulit, sikuripalat ja purjopalat siihen n. 30 min. keskilämmöllä.
Mausta reilusti muskottipähkinällä ja musta-, valko-pippurilla ja suolalla oman maun mukaan.
Lisää kanafondi sekä vettä ja anna kiehua. Soseuta tehosekoittimella. Lisää ruokakerma.
Paista pekonikuutiot ja lisää ne keittoon. Tarjoile tuoreen persiljan kanssa.

Vaihtoehtona pekonikuutioille käy myös katkaravut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole rohkea ja jätä palautetta !!!