25 helmikuuta 2013

Suklaamousse tummasta oluesta ja mansikkacoulis


Jälkiruoka kuudelle:

25cl. Grimbergen Dubbel (tai mikä tahansa tumma olut)
300 g. maitosuklaata
tuoretta minttua
100 g. sokeria
Mustapippuria ja suolaa
5 dl kuohukermaa
2 rkl hunajaa
n. 500 g. mansikat

Lämmitä olut vesihauteessa (Huom. monet belgialaiset oluet sisältävät hiivaa pullossa. Pulloon jäävä noin 1cm neste, jossa on hiiva, kaadetaan pois.) Riko suklaa paloiksi ja lisää ne olueen. Kun kaikki suklaa on sulanut ota pannu pois liedeltä ja anna sen jäähtyä. Lisää hieman pippuria ja suolaa, se parantaa suklaan makua. Vatkaa kuohukerma ja sokeri vaahdoksi ja sekoita se varovasti suklaa-olutseokseen. Annostele ja laita jääkaappiin hyytymään noin 2 tuntia.

Soseuta mansikat,hunaja ja hienonnettu minttu tehosekoittimessa. Kaada mansikkakastike suklaamoussen päälle ja koristele mansikoilla ja mintun lehtiä.

Nauti makuseikkailusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole rohkea ja jätä palautetta !!!