25 helmikuuta 2013

Lammaspihvi rosmariini-hunajakastikeelle ja couscous:lle täytetty kesäkurpitsa


Ruoka neljälle:

2 isoa kesäkurpitsaa (mahdollisimman suoria)
n. 300 g. couscous
1 sipuli
250 g. kanttarellia
150 g. vuohenjuustoa
n. 800 g. lammaspihvejä
1 prk. aurinkokuivattuja tomaatteja
Kanttarellifondia
valkosipulin kynttä 
2 rkl. Hunajaa
Oliiviöljyä
Rosmariinia
Valko-, Mustapippuria

Suolaa
Vehnäjauhoja tai Perunajauhoja


Lämmitä uuni 180 asteeseen. Keitä couscous pakkauksen ohjeiden mukaan.
Pese kesäkurpitsat ja leikkaa kahtia pituussuunnassa. Ota teelusikka ja kaavi hedelmälihat mahd. kuoreen asti pois, ilman että kuori rikkoutuu. Leikkaa hedelmälihat pieneksi.

Kuumenna ruokalusikallinen oliiviöljyä wok- tai paistinpannulla ja paista siinä pieneksi leikattu sipuli ja valkosipulikynnet. Pienennä lämpöä ja lisää pieniksi leikattu kesäkurpitsa siihen n. 8 min. Lisää kanttarellit, aurinkokuivatut tomaatit ja kanttarellifondi. Paista vielä vähän aikaa. Lopuksi mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita hyvin couscousin kanssa.

Laita puolikkat kesäkurpitsaveneet uunivuokaan ja täytä ne cousous-sekoituksen kanssa.
Ripottele päälle vuohenjuusto. Lisää vuokaan lasillinen tai kaksi vettä. Paista uunissa n. 20 min. kunnes kesäkurpitsa on sopivaksi pehmeä.

Kuumenna paistinpannu oliiviöljyllä ja paista pihvit molemmilta puolilta n. 2 min. Kääri pihvit alumiinifoliolla paistaminen jälkeen. Kaada paistorasva pikku kattilaan ja lisää siihen hunaja ja rosmariini. Kiehuta kastike. Lisää vettä lasiin tai kulhoon ja lisää siihen jauhoa, sekoita hyvin. Lisää vesi-jauhosekoitus kastikkeeseen kunnes saat sopivan paksun kastikkeen.

Asettele annokset lautasille ja tarjoile kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole rohkea ja jätä palautetta !!!