21 huhtikuuta 2013

Karjalanpaisti "provencial"


6-8 henkilöä
700 gr naudan-sekä possulihaa
700 gr hevosen sisä- tai ulkopaistia
3-4 porkkanaa
Oliiviöljy
Voi
3-4 kynsi valkosipuli
Pippuria
Suolaa
Chiliä
Suola
Provencial mausteet

Laita uuni päälle 250 asteeseen.
Leikkaa naudan- sekä possuliha suuriksi annospaloiksi ja hevosenpaisti puolta pienemmiksi annospaloksi.
Kuori ja pilko porkkanat n. 2cm paloiksi. 
Lisää vuokaan hieman oliiviöljyä.
Laita possu- sekä naudanliha vuorotellen hevonsenlihan kanssa vuokaan ja mausta kerrosten välillä pippurilla ja chilillä.
Lisää porkkanat sekä valkosipulikynnet. Lisää muutama voinokare lihan päälle. 
Ruskista lihaa uunissa puoli tuntia. Sekoita välillä.
Lisää suolaa ja provencial mausteet.

Kun liha on sopivaksi ruskistettu, lisää vettä niin että liha juuri ja juuri peittyy.Laita kansi päälle ja laske uunin lämpö 150 asteeseen.
Anna hautua ainakin 2½ tuntia.

Pidempi aika takaa lihan mureuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole rohkea ja jätä palautetta !!!