21 huhtikuuta 2013

Ruusukaalikeitto nauravilla nakeilla.


400gr ruusukaaleja
2 rkl öljyä

Voi
1 ps keittovihanneksia
1 iso peruna
1 kynsi valkosipulia
2 salottisipulia
4 dl vettä
Muskottipähkinää
Musta- ja valkopippuria
Suolaa
Vihannesfondia

1 pkt nakkeja

Kuori peruna, leikkaa neljään osaa.
Kuori salottisipulit sekä valkosipulit ja hienonna.
Kuullota salottisipuli, valkosipuli ja selleri voissa ja oliiviöljyssä noin 5 minuuttia.
Otaa muutamat ruusukaalinlehdet erikseen myöhemmin koristelua varten.

Lisää keittovihannekset ja ruusukaalit kattilaan. Anna vähän aika lämmitä ja lisää vettä sekä vihannesfondia.
Jätä noin puoleksi tunniksi kiehumaan kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto tehosekoittimessa.  Lisää vettä tarvittaessa. Mausta suolalla, pippurilla, muskottipähkinällä maun mukaan.

Leikkaa nakit puoliksi ja leikkaa sitten nakkien päähän noin 1-2cm risti. Keitä nakit vedessä. Tarjoa erikseen tai laita ne keittoon.

2 kommenttia:

  1. Keitto oli todella maukasta ja peruna pehmensi ruusukaalin makua. Loraus kermaa voisi toimia keitossa. Tarja

    VastaaPoista

Ole rohkea ja jätä palautetta !!!