27 maaliskuuta 2013

Parsakaali- porkkanakeittoa mini-lihapyöryköillä.


8 hengelle:
Parsakaalia n.500 g
1 kg porkkanaa
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2-3 litra vettä
Vasikanfondia
Cayennepippuria
1 tl provencialmausteet
300 gr jauhelihaa
1 kanamuna
Korppujauhoa
Jauhoa


Kuori sipuli ja silppua se hienoksi. Kuori porkkana ja leikkaa pieniksi paloiksi. Leikkaa  parsakaalin varsi viipaleiksi ja leikkaa loppu parsakaali pieniksi. Hienonna valkosipuli. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Laita jauheliha kulhoon ja lisää siihen kanamuna, korppujauho, suola, pippuria ja vähän cayennepippuria. Sekoita kaikki hyvin. Pyöritä pieniä lihapullia. Laita jauhoa lautaselle ja pyöritä lihapullat jauhossa. Laita sivuun.

Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipuli, valkosipuli ja porkkana n. 5 min. Lisää vettä ja vasikanfondia ja keitä varovasti kiehuvaksi. Lisää parsakaali ja anna kiehua kunnes parsakaali on kypsää. Soseuta tehosekoittimella. Mausta keitto pippurilla ja suolalla, cayennepippurilla ja provencial-yrteillä. Lisää lihapullat varovasti keittoon. Anna keiton kiehua vielä n. 5 min. Jos keitto on liian paksua, lisää vähän vettä.
Tarkista maku.

Tarjoilee keitoä kerman kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole rohkea ja jätä palautetta !!!