11 maaliskuuta 2013

"Linnunpesät" perunamuusilla ja tomaattikastikkeella


Neljälle hengelle:

800 g jauhelihaa 50/50
5 kanamunaa
2 rkl talkkuna tai korppujauho
Voita
Muskottipähkinää
Musta- ja valkopippuria
Suolaa
1 sipulia
Oliiviöljyä
Tomaattimurskaa
Tomaattipyrettä
Tabascoa
Chilirouhetta
1 tl sokeria
Rakuunaa
5 cl valkoviiniä
1 kg perunoita
Maitoa

Keitä 4 munaa kovaksi. Pistä 1 keittämätön muna syrjään. Jäähdytä munat kylmällä vedellä ja kuori ne.
Kuori perunat ja pese ne.
Laita isoon kulhoon jauheliha, suolaa ja pippuria. Lisää raaka kananmuna. Lisää 2 rkl talkkunaa ja vähän muskottipähkinäjauhetta. Kuumenna uuni 180 ° C.
Vaivaa jauhelihaa, mutta ei liiaksi. Nyt voit tehdä "lintujen pesiä". Pyöritä lihapullia noin 5-6 cm paksuksi.  . Mutoile lihapullasta "pesä" ja täytä pesä kokonaisella keitetyllä kananmunalla. Työnnä jauheliha painamalla tiiviisti kananmunan ympärille ja pyörittele saumaton pallo.

Laita paistinpannu kuumenemaan.Paista lihapullia tasaisesti joka puolelta. Pyörittele lihapullia säännöllisesti. Lihapullien ei tarvitse olla läpikypsiä. Laita lihapullat uunivuokaan ja paista 25-30 minuuttia uunissa 180 ° C.

Keittä perunoita n. 20 min. Muussaa perunat ja lisää suola, pippuri ja muskottipähkinä. Lisää maitoa ja voita.

Kuumenna kattila ja kaada siihen hieman oliiviöljyä. Kuori valkosipulit ja leikkaa pieniksi.
Kuullota valkosipuli kuumassa öljyyssä. Lisää lusikallinen sokeria ja tomaattipyrettä. Kaada valkoviiniä ja anna viinin pääosin haihtua. Lisä tomaattimurska, tabasco, rakuuna ja chilirouhe. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Siivilöi kastike.

Tarjoille perunamuusi lautasella. Ottaa lihapullat uunista ja leikkaa jokainen lihapulla kahtia. Laita lihapullan puolikaat perunanmuusin päälle. Kaada muutama lusikallinen tomaattikastiketta ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole rohkea ja jätä palautetta !!!