26 joulukuuta 2013

Tomaattikeitto hirvenlihapullilla


1 Salottisipuli
2-3 valkosipulin kynttä 
Voita tai rypsiöljyä
600gr 50/50 Hirvi-possu jauhelihaa
Korppujauhoa
Vasikanfondia
1 kanamuna
Vehnäjauhoa
Pippuria
Suolaa
Ketsuppia
2 tlk paseerattua luomutomaattia 
1,4 dl vettä
2 tlk kokonaisia tomaatteja omassa mehussa
1 tlk tomato puree

Laita jauheliha kulhoon ja lisää siihen kanamuna, korppujauho, suolaa, pippuria ja vähän vasikanfondia. Sekoita kaikki hyvin. Pyöritä pieniä lihapullia. Laita jauhoa lautaselle ja pyöritä lihapullat jauhossa. Laita sivuun.

Silppua salottisipuli ja valkosipuli pieneksi.
Kuumenna voi tai rypsiöljy kattilassa ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää 2 tlk paseerattuja tomaatteja, 1,4 dl vettä, 1 tölkki kokonaisia tomaatteja, 1 tlk tomato puree ja keitä varovasti kiehuvaksi.

Soseuta tehosekoittimella. Mausta keitto pippurilla, suolalla ja väritä hieman ketsupilla. Lisää lihapullat varovasti keittoon. Anna keiton kiehua vielä n. 5 min. Jos keitto on liian paksua, lisää vähän vettä.
Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole rohkea ja jätä palautetta !!!