01 huhtikuuta 2013

Gratinoitu kukkakaali-jauhelihavuoka


1 kukkakaali
700 g jauhelihaa
voita
Provencial mausteita
pippuria
suolaa
1 dl maitoa
1 muna
muskottipähkinää
1 kg perunoita

Kastike:
5 dl maitoa
200 g juustoraastetta
25 g voita
Muskottipähkinää
Pippuria
Suolaa
30 g vehnäjauhoja

Kuori ja kiehuta perunat vedessä n. 20 min. Puhdista kukkakaali. Leikkaa vihreät lehdet pois ja leikkaa kaali paloiksi kukintojen mukaan. Keitä vedessä n. 6-7 min, mihin on hieman lisätty suolaa .

Kaada kuuma vesi pois ja huuhtele kukkakaali kylmällä vedellä, jotta kypsyminen loppuu. Jätä kaali sivuun.

Kaada kiehuva vesi perunoista. Lisää voinokare, maitoa, kananmuna, hieman muskottipähkinää ja ripaus suolaa. Soseuta perunat.

Paista jauheliha kullanruskeaksi voissa. Lisää provencial yrtit, pippuria ja hieman suolaa.

Ota iso vuoka ja täytä paksulla kerroksella perunamuusia.
Kaada jauheliha sen päälle. Jaa kukkakaalit tasaisesti vuokaan ja järjestä ne huolellisesti varret alaspäin.

Sulata nokare voita kuumalla pannulla ja lisää sitten jauhot. Anna jauhoseos sekoittaen "kuivua". Kun syntyy makeahko "keksin" haju, kaada maito katilaan. Sekoittaen vatkaa kastiketta, kunnes se suurustuu. Ota kattila liedeltä ja sekoita 2/3 juustoraasteesta kastikkeeseen. Pidä loput syrjässä viimeistelyä varten.
Mausta kastike maun mukaan pippurilla, suolalla ja raastetulla muskottipähkinällä.
Kaada kastike kukkakaalin päälle ja viimestele lopun juustoraasteen kanssa.
Laita vuoka uuniin ja grillaa pinta kullanruskeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole rohkea ja jätä palautetta !!!