04 tammikuuta 2015

Villipossu ja tatit portviinikastikeessa


Villipossunlihaa
Pippuria
Suolaa
1 rkl Rakuunaa
1 tl Fenkolinsiemeniä
1 rkl Rosmariininia
6-8 Valkosipulikynnet
Riistalientä
4dl portviiniä (itse käytin Grahams late bottles vintage port 2008)
Kuohukermaa
Voita
Vettä
Maizena vaaleaa tai tummaa suurustetta tai vehnäjauhoja
400gr Tatteja
Sjalottisipuli

Hiero Pippuria, Suolaa, Rosmariinia ja Rakuunaa villipossunlihaan. Laita villipossuliha pakastinpussiin. Lisä oliiviöljyä, vähän fenkolinsiemeniä ja muutamia läpileikattuja valkosipulikynsiä. Lisää vielä riistalientä ja portviiniä ja anna vetäytyä yön yli .

Paista liha uunvuokaaa n. tunti/kg 200 C (180 C kiertoilmauuni).
Tarkistaa lämpömittarillA lihan kypsyys. Villipossu on valmis kun lihan lämpö on väh. 85 C ja irtoaa luusta. Kääri villipossunliha folioon.

Laita pieni pala voita ja oliiviöljyä pannuun ja paista pilkotut sjalottisipulit kultaruskeaksi. Lisää tattisienet ja paista kypsäksi.
Sulata voi pienessä kattilassa. Kaada  nesteet lihavuoasta kattilaan siivilän läpi ja lisää siihen kuohukerma ja vähän portviiniä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa vettä ja anna kiehua. Suurusta kastike  Maizenalla tai vehnäjauholla. Tarkista maku. Voit tarjota tatit erikseen tai kastikkeessa.

Lisukkeena voi olla esim. porkkanalaatikko, pikku porkkanat ja herneet, yms...  ja perunamuussi, kroketit, ranskalaiset, yms ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole rohkea ja jätä palautetta !!!