11 tammikuuta 2015

Metsäjänistä haudutettuna punaviinissä

1 Metsäjäniksen lihapaloja
2 Salottisipuli
Tujaus vadelmaetikkaa
2-3 Laakerinlehtiä
1 tl Timjamia
1 rkl Meiramia
1 rkl Persiljaa tai persiljan varsia
1 tl Rosmariiniä
4 dl Punaviinia
100g (savustettua) Pekonia
Voita
Vettä
Suolaa ja pippuria

Lämmitä uuni 160C (kiertoilmauuni 150C).
Ripottele jäniksen osat suolalla ja pippurilla. Paista lihapalat pannussa kullanruskeaksi pekonin kanssa voissa.
Hienonna salottisipulit ja paista niitä lihan kanssa. Lisää loraus vadelmaetikkaa. Kaada punaviiniä ja anna kiehua hyvin.

Siirrä kani kannelliseen uunipataan ja lisää  laakerinlehdet, timjami ja meirami ja kaada punaviini sekä lihan paistoneste jäniksen päälle.
Täytä vedellä niin että lihapalat jäävät juuri vedenpinnan alle. Laita kansi padan päälle ja siirrä uuniin tunniksi. Nosta lämpö 180C (160C kiertoilmauuni) ja tarkista kunnes liha on kypsää. (Irtoaa luusta)
Tee halutessasi kastike: Ota jäniksen paistoliemi uusipadasta ja siivilöi se pieneen kattilaan. Suurusta kastike.Tarkista maku.Lisää halutessasi kermaa.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, muusin tai riisin kanssa.
Lisukkeina käy omenasose ja karpalohillo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole rohkea ja jätä palautetta !!!