04 tammikuuta 2015

Lohi-, katkarapu- sekä avocadomousse


Ainekset lohimousseen

200 gr savustettua lohta
200 gr raejuustoa
1 dl Kermaa
2 tl Tomaattipureetä
Sitruunaa
Oliiviöljyä
Pippuria
Suolaa
Tabascoa
Tilliä

Laita yksi siivu lohta syrjään ja leikkaa muu lohi pieniksi palaksi. Laita lohi, raejuusto, tomaattipuree tehosekoittimeen. Lisä myös vähän sitruunamehua ja oliiviöljyä. Mausta pippurilla, suolalla ja tabascolla oman maun mukaan. Vatkaa kerma puoli kiinteäksi ja sekoita varovasti lohitahnan kanssa. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka. Koristele sivuun laitetun lohen kanssa.

Ainekset katkarapumousseen

400 gr Katkarapuja
1 dl Kermaa
Sitruunaa
Oliiviöljyä
Pippuria
Suolaa
Rakuunaa
Tilliä

Laita katkaravut tehosekoittimeen. Lisä myös vähän sitruunamehua ja oliiviöljyä. Mausta pippurilla, suolalla ja rakuunalla oman maun mukaan. Vatkaa kerma puoli kiinteäksi ja sekoita varovasti katkaraputahnan kanssa. Säilytää jääkaapissa.

Ainekset avocadomousseen

400 gr Avocadoja
1 dl Kermaa
Sitruunaa
Sinappia
Oliiviöljyä
Pippuria
Suolaa

Leikkaa avocadot puoliksi ja poista kivet. Laita avocadon hedelmäliha tehosekoittimeen. Lisää myös vähän sitruunamehua, sinappia (estää avocadon värin muuttumisen) ja oliiviöljyä. Mausta pippurilla ja suolalla oman maun mukaan. Vatkaa kerma puoli kiinteäksi ja sekoita varovasti avocadotahnan kanssa. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole rohkea ja jätä palautetta !!!